Școala Gimnazială Particulară „Ethos“

"Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat."

Acesta este, pe lângă transmiterea de cunoştinţe, îndrumarea copiilor încredinţaţi nouă către credinţa în Dumnezeul Bibliei, pentru ca ei să înveţe să Îl iubească „din toată inima, cu tot sufletul şi toată mintea şi pe aproapele lor ca pe ei înşişi“. Doar aşa nu vor cădea pradă presiunii egoiste din partea societăţii. Copiii trebuie să crească, devenind fiinţe conştiente de responsabilitatea lor şi care acţionează corect.

La şcoala noastră, părinţii, cadrele didactice şi conducerea şcolii trebuie să poarte împreună responsabilitatea pentru copiii încredinţaţi lor. O şcoală creştină este, pe baza principiilor creştine, o şansă nemaipomenită, pentru că încurajează o educaţie completă.

Promovăm un învăţământ deschis şi flexibil care să ridice nivelul de cunoaştere şi înţelegere la copiii proveniți din medii defavorizate şi, de asemenea, să ajute la obţinerea de performanțe în funcție de aptitudinile și darurile fiecărui copil. Încercăm să optimizăm actul educaţional astfel încât elevii să părăsească școala cu cunoștințe fundamentale solide şi un comportament bun, care să îi facă capabili să facă faţă problemelor cotidiene, pentru a deveni capabili să îşi găsească locul în societate şi să îl ocupe într-un mod satisfăcător pentru ei și pentru ceilalți.

Şcoala Gimnazială Particulară Ethos urmăreşte formarea de tineri având un caracter cristic, capabili sa transforme comunitatea prin impactul lor în familie și societate, urmărind atingerea potențialului maxim al fiecărui elev, într-un context educațional bazat pe competență, calitate și excelență. 

Şcoala noastră are uşile deschise pentru toţi cei care au nevoie de educaţie şi tratează pe fiecare elev în parte ca pe o personalitate unică, încurajându-i dezvoltarea armonioasă şi holistică pe întreaga perioadă de şcolarizare, fără a face discriminări de rasă, etnie sau altă natură. Şcoala Particulară Ethos încearcă să ofere condiţiile optime pentru a-i inspira pe elevi către idealul cristic . Aflați mai multe aici 

”Regula de Aur” a școlii

”Toate deci câte doriți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel!” Matei 7:12

 
 

Ofertă școlarizare  

Şcoala Gimnazială Particulară Ethos oferă copiilor şi părinţilor o gamă largă de servicii, începând de la educaţie – ciclul preșcolar, primar şi gimnazial, în total 8 grupe de grădiniță și 18 clase, până la ore de pregătire suplimentară şi programe sociale. Programul educaţional cuprinde ariile curriculare ale programei Ministerului Educaţiei, adaptat individual la nevoile şi abilităţile fiecărui copil. Astfel, în cadrul şcolii noastre, copiii sunt încurajaţi să-şi dezvolte potenţialul fizic şi psihic prin diverse activităţi instructiv-educative, opţionale şi extracurriculare.

EVENIMENTELE NOASTRE

NU RATA EVENIMENTELE NOASTRE

event1
2024 Martie
Simpozionul județean
 „Educația fundamentată pe valorile morale”

Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot

Suntem centru partener KOALA

Una dintre cele mai iubite și cunoscute competiții de limba engleză: KOALA International Competition 

KOALA

se bucură de un real succes în rândul elevilor cu vârste între 6-18 ani, care învață limba engleză ca și limbă străină (concursul nu este deschis vorbitorilor nativi de limba engleză).

Odoo • Image and Text

Eco-scoala

Una din temele abordate în cadrul  programului Eco-școala  este „Sănătatea –stil de viață sănătos”

Astfel că, în cadrul activităților curriculare, am prezentat și desfășurat periodic activități despre importanța unei alimentații sănătoase, folosind mai multe metode pentru a afla  lucruri interesante despre beneficiile și importanța adoptării unui stil de viață sănătos. Ca o provocare pentru consumul de alimente sănătoase la micul dejun, am lansat concursul „Cel mai haios și sănătos pachețel de prichindel” ajuns la ediția a IV-a . 

RESURSE MATERIALE

Școala dispune de

12 săli de clasă

sală de mese

sală de sport


atelier

bibliotecă

                       

teren sintetic de fotbal

                       

sală de informatică


laborator de biologie

                       

bucătarie

sală de conferințe

laborator de chimie


cabinet medical

Conducerea şcolii

Simona Marinescu

Sebastian Pîrvan

Vicuța Marin

Sidonia Staicu

Daniel Vieru

Valentin Mitrache

Compare 0